Home
 Back
Muurschildering Oostelijke Eilanden


Kunstschilder Martin Coppes (1951) heeft in een vijfentwintig vierkante meter grote muurschildering de geschiedenis van de Oostelijke Eilanden verbeeld.

De vijfentwintig panelen van 1 meter bij 1 meter waaruit het werk bestaat, laten zich lezen als een stripverhaal. Ze tonen elk een historische episode, samen vormen ze een kleurrijk wandbeeld. Tsaar Peter, de tewaterlating van een stoomschip, het aardappeloproer zijn enkele van Coppes' onderwerpen, maar ook de huidige bewoners en café & brouwerij 't IJ bij de molen op de Funenkade zijn afgebeeld.

'Oostelijke Eilanden' is te bezichtigen in de grote toegangshal (zuidzijde) van het nieuwe INIT-gebouw op het voormalige Storkterrein bij de Tsaar Peterstraat, waar onder meer het Parool gehuisvest is. Op de website van Martin Coppes is het werk in miniatuur te zien, met een toelichting bij elk paneel.

 Back

N E W S  &  A G E N D A
Fountainhead gets green light
The council of the Zeeburg district in Amsterdam has given the green light for the construction of the controversial apartement complex annex primary school Fountainhead at Sporenburg. More... 

Muziekgebouw wins Dedalo Minosse Award
The Muziekgebouw aan 't IJ received the international Dedalo Minosse Award, one of the most important architectural awards. More...

More News...
Portal of Amsterdam's Eastern Docklands. © Visual Text, Amsterdam.